Γλυκο με καρυδια και πορτοκαλια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γλυκο με καρυδια και πορτοκαλια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
για τα πορτοκαλια
2φέτες πορτοκαλια αφρατα κομμενα σε κυδωνατες
1φλιτζάνι ζαχαρη
για το κεικ
5πρέζα αυγα , μια αλατι
1φλιτζάνι ζαχαρη
1φλιτζάνι ελαιολαδο
το ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 1⁄2φλιτζάνια αλευρι (για ολες τις χρησεις)
2κουταλακια μπαικιν παουντερ
το χυμο απο 1 πορτοκαλι
1κουταλακι σόδα
2κουταλιές μπραντυ
3φλιτζάνια καρυδόψιχα
1κουταλακια κανέλα
1κουταλακι γαρίφαλο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ετοιμαζετε τα πορτοκαλια
Τα βραζετε σε κατσαρολα, με τη ζαχαρη σε μετρια φωτια, ωσπου να μαλακωσει η φλουδα τους και να πηξει το σιροπι. Τα βγαζετε με τρυπητη κουταλα απο την κατσαρολα και τα φηνετε να στραγγιξουν.

Χτυπατε σε μπωλ τα αυγα με τη ζαχαρη, το λαδι και το ξυσμα πορτοκαλιου μεχρι να αφρατεψει το μειγμα. Κοσκινιζετε το αλευρι, το αλατι, το μπαικιν και το προσθετετε σταδιακα στο μπωλ με τα αυγα. Ριχνετε το χυμο του πορτοκαλιου, τη σοδα διαλυμενη στο μπραντυ, την καρυδοψιχα και τα μπαχαρικα.

Ριχνετε το χυλο σε φορμα αλειμμενη με βουτυρο και αλευρωμενη. Βαζετε επανω τις φετες πορτοκαλιου και ψηνετε το κεικ 1 ωρα περιπου, σε φουρνο προθερμασμενο στους 200 βαθμους.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου