Πουγκια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πουγκια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2φλιτζάνι του τσαγιού αλευρι
1φλιτζάνι του τσαγιού ζαχαρη
4 αυγά
1φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1κ. γ μπεικιν παουντερ
1φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι (τριμμενο)
1⁄2φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανια (τριμμενη)
2κ. γ γαριφαλο και κανελα (τριμμενη)
1⁄2φλιτζάνι του τσαγιού μέλι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Χτυπατε στο μπλεντερ τη ζαχαρη με τα αυγα για 10 λεπτα περιπου. Στη συνεχεια ριχνετε το αλευρι και το λαδι, ανακατευοντας μεχρι να γινει ζυμη σφικτη .
Ανακτατευετε σε αλλο μπωλ το καρυδι, τη φρυγανια, το κανελογαρυφαλο και το μελι.
Ανοιγετε ενα λεπτο φυλλο και το κοβετε με κουπ πατ στρογγυλα, διαμετρου 15 εκατοστων. Το γεμιζετε με μια κουταλια απο το μειγμα και μαζευετε το φυλλο προς τα επανω, ωστε να σχηματιστει ενα πουγγι. Το αλειφετε εξωτερικα με κροκο αυγου αραιωμενο με νερο.

Συνεχιζετε την ιδια διαδικασια, ανοιγοντας φυλλα γεμιζοντας τα και σχηματιζοντας πουγκια μεχρι να τελειωσει το μειγμα και το φυλλο.

Σε ταψι που εχετε λαδωσει η βουτυρωσει στρωνετε λαδοκολλα και τοποθετειτε τα πουγικα.
Ψηνετε σε μετριο φουρνο για 35 λεπτα.

Σερβιρονται κρυα η ζεστα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου