Μιλφειγ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μιλφειγ


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
σαντιγύ
βουτυρο αγελαδος
7κουταλιές κορν φλάουρ
3 βανίλιες
4 κροκαδια
1⁄3κούπας ζαχαρη
2 2⁄3κούπες γάλα
κρέμα ζαχαροπλαστικής
1κουτί φύλλο σφολιάτα
2κούπες Κρεμα γαλακτος
1⁄4κούπας ζαχαρη αχνη
βανίλια

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Για την κρεμα ζαχαροπλαστικης βαζουμε το περισσοτερο γαλα μαζι με τις βανιλιες και τη ζαχαρη να βρασουν. Ριχνουμε το κορν φλαουρ στο υπολοιπο γαλα, για να διαλυθει και στη συνεχεια τα ριχνουμε ολα στο βραστο γαλα μεχρι να πηξουν. Χτυπαμε τα κροκαδια, ριχνουμε μεσα λιγη απο την κρεμα και ανακατευουμε. Στη συνεχεια ριχνουμε ολο το μειγμα στο βραστο γαλα. Αδειαζουμε σε μπολ και βαζουμε μεμβρανη στην επιφανεια της κρεμας, για να μην πιασει κρουστα.
Για τη σαντιγυ χτυπαμε την κρεμα γαλακτος, την αχνη ζαχαρη και τη βανιλια. Παιρνουμε το 1/3 της σαντιγης και το αναμιγνυουμε με την κρεμα.
Για το φυλλο παιρνουμε 1 κουτι σφολιατα, την ανοιγουμε και τη χωριζουμε στα Βουτυρωνουμε και αναποδογυριζουμε στο ταψι καθε κομματι. Με ενα πηρουνι, κανουμε τρυπες σε καθε κομματι, για να φουσκωσει. Το βαζουμε να ψηθει στους 220 βαθμους Κελσιου για 10' στην αρχη και μετα το κατεβαζουμε σε θερμοκρασια 150 βαθμους Κελσιου και ψηνουμε για αλλα 35'-40'.
Τοποθετουμε ενα φυλλο στην πιατελα, γεμιζουμε με κρεμα ενα κορνε και βαζουμε κρεμα στο φυλλο. ΄Υστερα τοποθετουμε το αλλο φυλλο και βαζουμε κρεμα και σε αυτο. Επανω απο τα δυο φυλλα, βαζουμε σαντιγυ με το κορνε και ριχνουμε απο πανω αμυγδαλο καβουρντισμενο. Βαζουμε το γλυκο για λιγη ωρα στο ψυγειο, ωσπου να σφιξει.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου