Κανταιφι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κανταιφι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
3 1⁄2κούπας ζαχαρη
για το σιροπι
1κούπα μαργαρίνη
1κούπα βουτυρο
1⁄2κιλό κανταιφι
3κουταλιές κονιακ
1⁄4κούπας ζαχαρη
1κουταλακι ξυσμα λεμονιου η 1/4 γαρυφαλο
2κουταλακια κανέλα
1⁄4κούπας φρυγανια (τριμμενη)
1⁄2κιλό καρυδια (χοντροκομμενα)
2κούπες νερό
1⁄2κούπας γλυκοζη
2λίγο ξυλα κανελα η ξυσμα λεμονιου
φυστικι αιγινας χοντροαλεσμενο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ανακατεψτε τα 5 πρωτα υλικα και ραντιστε τα με το κονιακ. Ξανετε το κανταιφι και χωριστε το σε 30-35 μερη ετσι, ωστε να σχηματιζονται μακροστενες λωριδες. ΄Οσο εργαζεστε, φυλαξτε το σκεπασμενο με υγρη πετσετα, για να μην ξεραινεται. Βαλτε στην ακρη καθε λωριδας μια κουταλια απο το μειγμα της γεμισης και τυλιξτε οσο πιο απαλα μπορειτε σε ρολο. Μην τα σφιξετε, γιατι σφιγγουν στο ψησιμο και δε θα γινουν αφρατα. Αραδιαστε τα σε βουτυρωμενο ταψι το ενα κολλητα με το αλλο. Λιωστε μαζι το βουτυρο και τη μαργαρινη και περιχυστε τα ρολα μ' ενα κουταλι, να βραχουν παντου. Στο σταδιο αυτο μπορειτε να τα διατηρησετε στην καταψυξη. Για να τα ψησετε, ξεπαγωστε τα πρωτα. Σκεπαστε τα με αλουμινοχαρτο και ψηστε τα στους 175 βαθμους Κελσιου για 30', ωσπου να ροδισουν καλα. Βραστε ολα μαζι τα υλικα για το σιροπι 5' και περιχυστε το κανταιφι, μολις βγει απο το φουρνο. Αφηστε το αρκετες ωρες, να πιει ολο το σιροπι και βγαλτε το σε πιατελα. Πασπαλιστε το με λιγο φιστικι Αιγινας. Για να διατηρηθει τραγανιστο, μην το σκεπασετε. Διατηρειται εκτος ψυγειου αρκετες ημερες.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου