Τιραμισου

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για τιραμισου


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
4 αυγά
400γραμμάρια σαβουαγιάρ
200γραμμάρια άχνη ζάχαρη
500γραμμάρια τυρί κρέμα
2κουτ. σούπας ζαχαρη κρυσταλλικη
1⁄2λίτρο γάλα
λίγησοκολατα σκονη
λίγοκονιακακι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αρχικα, διαχωριζουμε τους κροκους απο τα ασπραδια των αυγων. Σε ενα μεγαλο μπολ ανακατευουμε τους κροκους με την αχνη ζαχαρη και το τυρι κρεμα, σιγα σιγα και χωρις βιαιες κινησεις, ωσπου να γινει η κρεμα.

Παραλληλα φτιαχνουμε την μαρεγκα χτυπωντας στο μιξερ (1 χαμηλη λειτουργια) τα ασπραδια των αυγων με την κρυσταλλικη ζαχαρη. Επειτα, ριχνουμε τη μαρεγκα στην κρεμα και «διπλωνουμε» με πολυ απαλες κινησεις.

Στη συνεχεια ζεσταινουμε σε ενα κατσαρολακι το γαλα, προσθετουμε τον καφε, ανακατευουμε καλα και αφου το κατεβασουμε απο την φωτια βαζουμε και το κονιακ.Αμεσως μετα, βρεχουμε τα σαβουαγιαρ μεσα στο μειγμα και τα στρωνουμε σε ενα πυρεξ.

Περιχυνουμε την κρεμα πανω στα σαβουαγιαρ και τοποθετουμε το γλυκο στο ψυγειο για περιπου 2 ωρες.

Τελος αφου εχει σφιξει το εδεσμα το πασπαλιζουμε με σκονη σοκολατα. Το γλυκο μας ειναι ετοιμο.

Καλη ορεξη!!



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου