Κορμος με μπισκοτα και σοκολατα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κορμος με μπισκοτα και σοκολατα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
500γραμμάρια μπισκοτα (πτι μπερ)
μισόπακετο βιταμ
250γραμμάρια κουβερτούρα
2κούπες ζαχαρη
1ποτήρι γάλα
1κουτ. σούπας κακαο
3 κρόκους αυγών
1κουτ. σούπας λικερ απο κρανα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αρχικα σπαμε τα μπισκοτα σε μικρα κομματια, αφηρημενα. Παραλληλα βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα το βουτυρο να λιωσει μαζι και με τις κουβερτουρες. Προσθετουμε τη ζαχαρη και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει και αυτη. Επειτα, ριχνουμε το γαλα σιγα-σιγα και με προσοχη γιατι βγαζει μπουρμπουληθρες. Ανακατευουμε καλα και αφου το κατεβασουμε απο τη φωτια ριχνουμε το κακαο. Σε ενα αλλο μπολ σπαμε τα αυγα και χωριζουμε τα ασπραδια απο τους κροκους, τους οποιους ριχνουμε στο κατσαρολακι. Τελος, βαζουμε μεσα στο μειγμα- κατσαρολακι το λικερ απο κρανα και τα σπασμενα μπισκοτα. Παιρνουμε μια φορμα, και αφου καλυψουμε το πατο με αλουμινοχαρτο, εναποθετουμε μεσα της το μειγμα μας και τη βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να παγωσει. Μεχρι τοτε θα περασει σιγουρα 1 ωρα και θα πινουμε λικερ απο κρανα!

Οταν παγωσει ο επτανοστιμος κορμος τον γυρναμε, αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο και τον τρωμε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου