Γλυκο πορτοκαλι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γλυκο πορτοκαλι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
240γραμμάρια φλουδες πορτοκαλιου (5 πορτοκαλια χοντροφλουδα)
νερο για το βρασμο
480γραμμάρια ζαχαρη
240γραμμάρια νερό
1κουτ. γλυκου ξινο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε λεπτο τριφτη τριβουμε ελαφρα την οψη των φρουτων σε ολη τους την επιφανεια. Τα ξεπλενουμε και τα σκουπιζουμε ελαφρα με μια πετσετα.

Για καθε πορτοκαλι εργαζομαστε ως εξης:

Κοβουμε ενα μικρο στρογγυλο κομματι απο τις δυο ακρες του φρουτου. Στη συνεχεια κοβουμε την φλουδα κατα μηκος σε χοντρα κομματια και την αφαιρουμε απο την ψιχα του φρουτου. Κοβουμε καθε κομματι φλουδας σε λωριδες 0,5 εκατοστων.

Βραζουμε τις φλουδες για να ξεπικρισουν, αλλαζοντας καθε φορα το νερο ως εξης: (ο χρονος βρασμου υπολογιζεται απο τη στιγμη που το νερο αρχιζει να κοχλαζει)

Βραζουμε τις φλουδες για 5 λεπτα, τις στραγγιζουμε και τις ξεπλενουμε. Επαναλαμβανουμε την διαδικασια αλλες δυο φορες βραζοντας για 3 λεπτα αντιστοιχα.

Απλωνουμε τις φλουδες σε μια πετσετα για 2-3 ωρες να στεγνωσουν.

Σε μια κατσαρολα μετριου μεγεθους ριχνουμε 400 γραμ. νερο, προσθετουμε την ζαχαρη, το ξινο και τις φλουδες. Τοποθετουμε την κατσαρολα σε ψηλη θερμοκρασια και βραζουμε το μειγμα για 10 λεπτα περιπου. Διακοπτουμε την θερμοκρασια και αποσυρουμε την κατσαρολα απο το ματι της κουζινας. Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενο βαζακι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου