Τριγωνα θεσσαλονικης

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για τριγωνα θεσσαλονικης


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
για τη σφολιατα:
1⁄2κιλό αλεύρι σκληρό
1⁄2κιλό βουτυρο (φρεσκο)
250γραμμάρια νερό
λίγοαλάτι
για την κρεμα:
1⁄2κιλό γάλα
125γραμμάρια ζαχαρη, λιγο βανιλια
100γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1⁄2 κροκαδια
για το σιροπι:
1⁄2κιλό ζαχαρη
375γραμμάρια νερό
1⁄2κουτ. γλυκου βανιλια
λίγολεμονι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

φτιαχνουμε την σφολιατα:

Βαζουμε σε μια κατσαρολα το νερο να βρασει και προσθετουμε και το βουτυρο. Περιμενουμε να λιωσει το βουτυρο και την αφαιρουμε απο την φωτια.

Σε μια μπασινα, τοποθετουμε το αλευρι, κοσκινισμενο για να παρει αερα! Ριχνουμε το αλατι, τα ανακατευουμε και ανοιγουμε μια τρυπα-γουβα στη μεση τους. Εκει ριχνουμε προσεκτικα το νερο με το βουτυρο. Ανακατευουμε σιγα-σιγα για να μην κορδαρει. Στη συνεχεια ζυμωνουμε το μειγμα, ωσπου να πετυχουμε τη ζυμη.

Την αφηνουμε να ξεκουραστει λιγο και την ανοιγουμε με τον πλαστη σε τετραγωνα κομματια. Τα κομματια αυτα τα αλειφουμε με βουτυρο και μαργαρινη, δηλαδη με ζωικο και φυτικο λιπος. Τα διπλωνουμε στα τεσσερα (οπως ενα τραπεζομαντιλο). Μετα τα τυλιγουμε με σελοφαν για να μην ξεραθουν και τα βαζουμε στην καταψυξη στους 0 βαθμους Κελσιου για 3 ωρες.

Η διαδικασια αυτη πρεπει να επαναληφθει 3 φορες. Συγκεκριμενα οταν περασουν οι πρωτες τρεις ωρες: βγαζουμε την σφολιατα απο την καταψυξη την ξεδιπλωνουμε, την αλειφουμε με το βουτυρο και την μαργαρινη, την διπλωνουμε ξανα, την τυλιγουμε στο σελοφαν και την τοποθετουμε στο ψυγειο για αλλες τρεις ωρες. Μετα απο τρεις ωρες παλι τα ιδια, καλυτερα να παρουμε ενα μαγικο χερακι για αυτες τις δουλειες!

Την τελευταια φορα της διαδικασιας αυτης, φτιαχνουμε 4 τετραγωνακια απο το μεγαλο τετραγωνο της σφολιατας κοβοντας την με ενα μαχαιρι. Επειτα, τα τρυπαμε με ενα πιρουνι σε ολο τους το εμβαδον, για να μην φουσκωσουν ακανονιστα στο ψησιμο. Αμεσως μετα, τα διπλωνουμε στη μεση σχηματιζοντας τριγωνα. Τα τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι, και τα αλειφουμε με λιγο ξιδι. Ψηνουμε τα τριγωνα στους 180 βαθμους Κελσιου για 20 λεπτα.

φτιαχνουμε την κρεμα:

Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το γαλα μαζι με την μιση ζαχαρη. Ανακατευουμε με τον αναδευτηρα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και αποσυρουμε την κατσαρολα απο την φωτια.

Σε μια μπασινα, βαζουμε το κοσκινισμενο αλευρι, την υπολοιπη ζαχαρη, την βανιλια και ανακατευουμε. Φτιαχνουμε μια τρυπα στην μεση τους, οπου ριχνουμε τα κροκαδια. Ανακατευουμε με τον αναδευτηρα και σιγα-σιγα ριχνουμε και το γαλα. Συνεχιζουμε να ανακατευουμε μεχρι να πετυχουμε ενα ομοιομορφο μειγμα. Το αφηνουμε να κρυωσει και μετα το βαζουμε στο ψυγειο για να πηξει.

φτιαχνουμε το σιροπι:

Σε μια κατσαρολα βραζουμε ολα τα υλικα ανακατευοντας τα καλα. Καταλαβαινουμε ποτε ειναι ετοιμο αν παρουμε ενα κουταλακι και δοκιμαζουμε να σταξουμε λιγο σιροπι σε ενα πιατο. Οταν το σιροπι αρχισει να κολλαει στο κουταλι ειναι ετοιμο.

Το αφηνουμε να κρυωσει λιγο επειδη, δεν πρεπει να ειναι καυτο οταν θα πεφτει στη σφολιατα. Και τα δυο ομως , σιροπι και σφολιατα, θα πρεπει να ειναι ζεστα.

σιροπιαζουμε τα τριγωνα:

Βουταμε τα τριγωνα στην κατσαρολα και τα αφηνουμε για δυο λεπτα. Τα ψαρευουμε με μια τρυπητη κουταλα και τα βαζουμε να στραγγιξουν σε ενα ταψι, πανω σε μια σχαρα.

Μολις στραγγιξουν, γεμιζουμε τα τριγωνα Θεσσαλονικης με την κρεμα, περιμενουμε να κρυωσουν λιγακι και τα τρωμε!!



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου