Κοτοπουλο με πιλαφι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κοτοπουλο με πιλαφι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Πουλερικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 κοτοπουλο ελευθερας βοσκης (ακομα καλυτερα χωριατικο, απο κοτετσι)
3κούπες ρυζι νυχακι
αλάτι
πιπέρι
3κουταλιές στάκα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Κοβουμε το κοτοπουλο σε μεριδες, το πλενουμε και το βαζουμε να βρασει με νερο, που ισα θα το σκεπαζει. Μολις ερθει σε βρασμο χαμηλωνουμε τη φωτια κι αφηνουμε να σιγοβρασει. Λιγο πριν να ειναι ετοιμο το αλατιζουμε. Οταν το κοτοπουλο ειναι ετοιμο, το στραγγιζουμε και το διατηρουμε ζεστο. Μετραμε το ζωμο του κοτοπουλου και συμπληρωνουμε τοσο νερο οσο να ειναι 8 κουπες νερο στο συνολο. Το βαζουμε να βρασει και μολις παρει βραση, προσθετουμε το ρυζι και ανακατευουμε. Χαμηλωνουμε τη φωτια, σκεπαζουμε την κατσαρολα, αφηνουμε το ρυζι να σιγοβρασει και σβηνουμε το φαγητο, πριν το ρυζι πιει ολο το ζουμι. Προσθετουμε στο πιλαφι 3 κουταλιες στακα, ανακατευουμεκαι σερβιρουμε σε πιατα το πιλαφι με το ζουμακι του μαζι με τη μεριδα του κοτοπουλου. Προαιρετικα μπορουμε να πασπαλισουμε το ρυζι με λιγο ξερο ανθοτυρο. Η συνταγη αυτη ειναι πολυ απλη οσο και νοστιμη και προϋποθετει σαφως χωριατικο κοτοπουλο, γιατι το τυποποιημενο ειναι τοσο ανοστο, που θελει κι ενα καρο μυρωδικα για να γινει φαι. Εδω ομως, αν το κρεας ειναι καλο, αναδεικνυεται η γευση του και περναει μεσα στο πιλαφακι, που γινεται γλυκυτατο και παχυντικοτατο με το λιπος του κοτοπουλου και της στακας. Η γευση του εντουτοις ειναι ασυγκριτη. Στακα μπορειτε να βρειτε στα καταστηματα με Κρητικα ειδη διατροφης. Αλλιως αντικαταστηστε την με βουτυρο φρεσκο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου