Λινγκουινι με κοτοπουλο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για λινγκουινι με κοτοπουλο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Ζυμαρικα Πουλερικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
500γραμμάρια μανιταρια (φρεσκα)
1⁄2φλιτζανιού κοκκινο, ξηρο κρασι
2κουτ. της σούπας μαργαρινη με λιγα λιπαρα, (λιωμενη)
4φιλέτα μετρια στηθος κοτοπουλου
1κουτ. του γλυκού βουτυρο
1⁄2φλιτζανιού ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμενο)
1⁄4κουτ. της σούπας φλιτζανιου + 2 αλευρι (για ολες τις χρησεις)
3φλιτζάνια ζωμό κότας
1φλιτζάνι γιαουρτι με χαμηλα λιπαρα
500γραμμάρια ζυμαρικα λινγκουινι η σπαγκετι
1⁄2φλιτζανιού Παρμεζανα (τριμμενη)
1⁄2φλιτζανιού τσεντάρ (τριμμενο)
1πρέζα μαύρο πιπέρι
1⁄3φλιτζανιού γαλέτα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ζεσταινουμε 1 κουταλια απο τη μαργαρινη και το κρασι σε μια κατσαρολα, σε δυνατη φωτια, και σοταρουμε τα μανιταρια. Aφηνουμε κατα μερος.
Τοποθετουμε τα καλα πλυμενα φιλετα του κοτοπουλου σε μια κατσαρολα και προσθετουμε τοσο νερο, ωστε να τα σκεπαζει. Αφηνουμε να παρουν μια βραση, κατοπιν χαμηλωνουμε τη θερμοκρασια, σκεπαζουμε την κατσαρολα και σιγοβραζουμε για 20 λεπτα. Βγαζουμε τα φιλετα απο το σκευος, τα στραγγιζουμε και τα κομματιαζουμε με τα δαχτυλα μας η με ενα πιρουνι. Τα τοποθετουμε κατα μερος.
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το βουτυρο, σε μετρια φωτια, και σοταρουμε το κρεμμυδι, μεχρι να μαραθει. Σε ενα μπολακι αναμιγνυουμε το κορν φλαουρ με 1/2 φλιτζανιου απο το ζωμο κοτας. Ανακατευουμε καλα, προσθετουμε αλλα 2 1/2 φλιτζανια απο το ζωμο και αδειαζουμε το μειγμα στην κατσαρολα με τα κρεμμυδια.
Βραζουμε σε μετρια φωτια, μεχρι να δεσει το μειγμα. Αποσυρουμε απο τη φωτια και προσθετουμε το γιαουρτι.
Βραζουμε τα λινγκουινι σε αφθονο, αλατισμενο νερο συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασιας. Τα σουρωνουμε.
Σε ενα μεγαλο μπολ αναμιγνυουμε το μειγμα των μανιταριων, το κοτοπουλο, το μειγμα με το γιαουρτι και τα κρεμμυδια, το τσενταρ και τη μιση παρμεζανα. Νοστιμιζουμε με αλατοπιπερο και ανακατευουμε. Μεταφερουμε το μειγμα σε ενα πυριμαχο ταψι, ελαφρα βουτυρωμενο, κατα προτιμηση οβαλ σχηματος. Αναμιγνυουμε τη γαλετα με την υπολοιπη τριμμενη παρμεζανα και πασπαλιζουμε «γενναιοδωρα» το φαγητο. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 220 βαθμους, για 30 λεπτα. Σερβιρουμε το φαγητο ζεστο η χλιαρο



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου