Σουπα αυγολεμονο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για σουπα αυγολεμονο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Σουπες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2 αυγά
150γραμμάρια ρύζι καρολίνα
1 λεμονι
για τον ζωμο:
1 κοτοπουλο (1,2 κ. περιπου)
1 καροτο
1 κρεμμύδι
λίγοσέλινο
ελαιολαδο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλυντε το κοτοπουλο και βραστε το με το καροτο, το κρεμμυδι και το σελινο, σε νερο, με λιγο αλατι και μια κουταλια λαδι.
Αφηστε το να βρασει μεχρι τα κοκαλα να ξεκολλουν απ' το κρεας. Αφαιρεστε τα κοκαλα, ψιλοκοψτε το κρεας και διατηρηστε το ζεστο.
Φιλτραρετε το ζωμο, αφαιρεστε τα λαχανικα και ξαναβαλτε τον να βρασει σε μετρια φωτια προσθετοντας το ρυζι.
Στο μεταξυ, χτυπηστε τ΄αυγα σ ενα μπολ. Προσθεστε το χυμο λεμονιου και δυο κουταλιες ζωμο , χτυπωντας συνεχως με το συρμα
Μολις βρασει το ρυζι, ριξτε το μειγμα τςν αυγων και το ψιλοκομενο κρεας και σιγοβραστε ολα τα υλικα μαζι για λιγα λεπτα.
Σερβιρετε αυτην την Ελληνικης "καταγωγης" σουπα χλιαρη.
( Η συνταγλη δεν προβεπει παρμεζανα. Αν ομως θελετε.....)



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου