Κοτοπουλο στιφαδο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κοτοπουλο στιφαδο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Πουλερικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
10μέτρια, κρεμμυδια ξερα, ζεματισμενα
1 φλυτζανα πολτος ντοματα
1⁄2ποτήρι ζωμο κοτοπουλο
1ματσάκι μαιντανο (ψιλοκομμενο)
2κουτ. σούπας βουτυρο
250 ml. λαδι
ριγανη
αλατι, πιπερι μαυρο, πιπερι σπυρι, πιπερι κοκκινο
2φύλλα βαγια
1 κοτοπουλο μετριο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αρχικα, βαζουμε το λαδακι να καψει και αμεσως μετα το βουτυρο να λιωσει. Προσθετουμε το ζεματισμενο κρεμμυδι και αφηνουμε στην φωτια μεχρι να μαραθει καλα. Συνεχιζουμε με το χυμο ντοματα και το κοκκινο πιπερι. Επειτα, προσθετουμε το μαιντανο ψιλοκομμενο και μιση κουταλια ριγανη, πιπερι μαυρο τριμμενο και πιπερι σπυρι. Ακομη, ριχνουμε τα φυλλα βαγιας για το αρωμα και 2,5 κουταλιες της σουπας ζωμο κοτας. Το αφηνουμε λιγακι να παρει βραση και βαζουμε την κοτα, την οποια εχουμε βρασει για τρεις ωρες καθοτι ειναι χωριατικη. Το στιφαδο θα ειναι ετοιμο οταν διαπιστωσουμε δοκιμαζοντας το πως τα κρεμμυδια δεν κρατσανιζουν.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου