Πασχαλινα κουλουρια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
4
Βαθμολογία: 4 (1 ψήφος)

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πασχαλινα κουλουρια


Περίληψη συνταγης

Σερβίρει
κουλουρακια
Χρόνος1 ώρα
Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Πασχαλινες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
φτιαχνει περιπου
500γραμμάρια αμ αναλατο βουτυρο
2 1⁄2φλιτζάνια ζαχαρη
6 αβγά
2 καψουλες αρωμα βανιλιας (σε μορφη σκονης)
1⁄4φλιτζανιού κονιακ
2κουτ. σούπας μπεικιν παουντερ
2κιλά αλευρι (για ολες τις χρησεις)
2κουτ. σούπας φλουδα πορτοκαλιου (προαιρετικο) (τριμμενη)
2κουτ. σούπας κροκους αβγων διαλυμενους σε 1 νερο για αλειμμα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Χτυπαμε το βουτυρο και τη ζαχαρη μεχρι να γινουν ελαφρα και αφρατα. Χτυπαμε τα αβγα χωριστα και τα προσθετουμε στο μειγμα ζαχαρης και βουτυρου. Προσθετουμε το κονιακ και τη φλουδα πορτοκαλιου (προαιρετικα) και συνεχιζουμε να χτυπαμε. Ανακατευουμε το μπεικιν παουντερ και τη βανιλια με 4 φλιτζανια αλευρι. Προσθετουμε σταδιακα στο μειγμα και ανακατευουμε καλα. Προσθετουμε τοσο απο το υπολοιπο αλευρι με το χερι μεχρι να σχηματιστει μια μαλακη ζυμη. Η ζυμη δεν πρεπει να ειναι πολυ στεγνη. Ζυμωνουμε καλα.

Κοβουμε μικρα κομματια ζυμης, περιπου οσο ενα μεγαλο καρυδι, και το απλωνουμε σε λωριδες μηκους περιπου 15 εκατοστων και παχους 1 εκατοστου. Τα διπλωνουμε στη μεση και τα τυλιγουμε για να φτιαξουμε μια πλεξουδα η τα φτιαχνουμε σε οτι σχημα επιθυμουμε.

Τα τοποθετουμε σε λαδοκολλες αφηνοντας μεταξυ τους κενο 2 εκατοστων. Τα αλειφουμε με το μειγμα των κροκων αβγων ανακατεμενων σε νερο και τα πασπαλιζουμε με σουσαμι. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για περιπου 25 λεπτα μεχρι να αποκτησουν χρυσοξανθο χρωμα.

Η συνταγη για Πασχαλινα κουλουρια σερβίρει 100 κουλουρακια

Εικόνα sophie
4

τελεια και πεντανοστιμα.

 

Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου