Κεμπαπ απο ρεβιθια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κεμπαπ απο ρεβιθια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Οσπρια

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
300γραμμάρια ρεβυθια βρασμενα
125γραμμάρια κους κους
3 ντομάτες
3 κρεμμύδια ξερά
1⁄2φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2κ. σουπας σογια σος
2κ. σουπας μουσταρδα
2σκελίδες σκορδο
1ματσάκι μαιντανο
4κ. σουπας ελαιολαδο
δενδρολιβανο, θυμαρι
πιτες για σουβλακια

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Μουσκευουμε το κους κους σε 1/2 φλιτζανι χλιαρο νερο για 15 λεπτα. Ξεφλουδιζουμε και ξεσποριαζουμε την μια ντοματα και κοβουμε σε χοντρες φετες το ενα κρεμμυδι. Τα βαζουμε στο πολυμιξερ με το κους κους, τα ρεβυθια, το κρασι, τη σογια σος, την μουσταρδα, το σκορδο, τον μαιντανο και το ελαιολαδο. Προσθετουμε οσο δενδρολιβανο και θυμαρι θελουμε, αλατοπιπερωνουμε και πολτοποιουμε το μειγμα. Το αφηνουμε στο ψυγειο τουλαχιστον μια ωρα για να σφιξει.

Πλαθουμε το μειγμα σε κροκετες και τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 C 10-15 λεπτα περιπου. Κοβουμε τις πιτες σε μικροτερα κομματια, τις ραντιζουμε με ελαιολαδο, αλατοπιπερωνουμε και τις ψηνουμε για 10 λεπτα στους 180 C.

Πολτοποιουμε τις υπολοιπες ντοματες στο μιξερ με τα κρεμμυδια, το ελαιολαδο και τον μαιντανο, και σερβιρουμε με τα κεμπαπ και τις ψημενες πιτες. Μπορουμε ακομη να τα συνοδεψουμε με δροσερη σαλτσα απο γιαουρτι που θα την προετοιμασουμε ως εξης: Ανακατευουμε 1 φλ. γιαουρτι στραγγιστο με 4 κ. σουπας ελαιολαδο, 1 ντοματα ψιλοκομμενη η τριμμενη, 1 κ. σουπας μαιντανο ψιλοκομμενο, 1 σκ. σκορδο τριμμενη και απο 1 πρεζα κιμινο και κολιανδρο σκονη.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου