Πατατοπιτακια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πατατοπιτακια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΠιτες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1πακέτο φύλλο κρούστας
2 πατάτες
1φλιτζάνι του τσαγιού φετα τριμμενη
1φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιερα τριμμενη
2 αβγά
1⁄2φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
αλάτι
πιπέρι
3κουτ. της σούπας δυοσμο φρεσκο, ψιλοκομμενο
1⁄2φλιτζάνι του τσαγιού βουτυρο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζετε τις πατατες και τις κοβετε σε χοντρα κομματια.
Τις βραζετε σε αλατισμενο νερο και τις στραγγιζετε.
Τις περνατε απο τον μυλο των λαχανικων και βαζετε τον πουρε σε μπολ. Προσθετετε τα τυρια, το γαλα, τα αβγα, τον δυοσμο και αναλογο αλατοπιπερο. Ανακατευετε καλα ολα τα υλικα ωστε να γινει ενα ομοιογενες μειγμα.
Κοβετε το φυλλο κατα μηκος σε τρεις λωριδες. Το σκεπαζετε με υγρη πετσετα για να μην ξεραινεται.
Λιωνετε το βουτυρο και αλειφετε μια μια τις λωριδες του φυλλου με Βουτυρο. Τοποθετειτε στο κατω μερος μια κουταλια γεμιση. Μετα τυλιγετε το φυλλο σε τριγωνα τυροπιτακια. Συνεχιζετε μεχρι να τελειωσει το μειγμα και το φυλλο.
Τοποθετειτε τα πατατοπιτακια σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα, χτυπατε τους κροκους με λιγο νερο και αλειφετε τα πιτακια. Πασπαλιζετε με σουσαμι και τα ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν.
Τα σερβιρετε ζεστα, χλιαρα η και κρυα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου