Λαχανοπιτα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για λαχανοπιτα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΛαχανικα Πιτες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό αλεύρι μαλακό
2ποτήρια νερό
1κουτ. σούπας αλάτι
1⁄2κούπα λάδι
λίγοξυδι με το ματι
λίγημαργαρίνη
500γραμ. διαφορα χορτα (λαπατα, σπανακια, κρεμμυδακι φρεσκο)
1⁄2κιλό κατσικισιο τυρι χοντροτριμμενο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Για τη ζυμη:

Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε πρωτα το αλατακι, για να μην το ξεχασουμε, το λαδακι, το ξυδι, το νερο και τελος το αλευρι οσο πιει. Αρχικα ανακατευουμε και στη συνεχεια ζυμωνουμε το μειγμα με τους καρπους μας. Αφου ετοιμαστει αφηνουμε το ζυμαρι να ξεκουραστει για 15ʼ, σκεπαζοντας το με μια υγρη πετσετα.

Για τα φυλλα:

Αρχικα χωριζουμε το ζυμαρι στην μεση, ετσι ωστε να φτιαξουμε 10 φυλλα για την πανω και 10 για την κατω μερια της πιτας. Χωριζουμε λοιπον επιπλεον το μισο ζυμαρι σε 10 ομοβαρη μπαλακια και ανοιγουμε το καθενα τους με το πλαστη σε μεγεθος μικρου τηγανιου. Στηνουμε τα φυλλα αυτα το ενα πανω στο αλλο βαζοντας βουτυρακι ενδιαμεσα τους. Αμεσως μετα τα ανοιγουμε ολα μαζι με τον πλαστη στο μεγεθος του μεγαλου ταψιου. Κανουμε ακριβως την ιδια διαδικασια και για τα πανω φυλλα.

Για την πιτα:

Πλενουμε καλα τα χορτα τα κοβουμε και τα ζεματαμε. Βουτυρωνουμε το ταψακι και στρωνουμε τα κατω φυλλα. Στη μεση προσθετουμε τα χορτα, το τυρακι και ραντιζουμε με τα χτυπημενα αυγα. Τελος, προσθετουμε τα πανω φυλλα και λαδωνουμε καλα ολη την επιφανεια της πιτας. Την ψηνουμε στην γαστρα, οντας νοσταλγοι αυτης της παραδοσης.

Οταν η πιτα ειναι ετοιμη την βρεχουμε με λιγο νερακι και την σκεπαζουμε με μια υγρη πετσετα να κατσει για 5ʼ για να μην τριβεται. Επειτα την κοβουμε και ειναι ετοιμη. Καλη ορεξη!!



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου