Ταρτα λαχανικων

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ταρτα λαχανικων


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΛαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
6 αυγα, χωριστα τους κροκους απο τα ασπραδια, και ενα επιπλεον για επαλειψη
1 βαζακι ψητα λαχανικα σε ελαιολαδο
για το μιγμα τυριου
180γρ. λάδι
3κουτ. του γλυκού μπεικιν παουντερ
200γρ. αλευρι ολικης και ψυχρης αλεσεως
180γρ. λευκο, ξηρο κρασι
300γρ. λευκο αλευρι
για τη ζυμη
2φλιτζάνια φρέσκο γάλα
2κουτ. της σούπας βουτυρο
3κουτ. της σούπας αλευρι
1⁄2γρ κιλο τριμμενη αβιερα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

1.Ετοιμαζουμε μια μαλακη ζυμη ανακατευοντας καλα ολα τα υλικα της και την πλαθουμε σε μπαλα.Την τυλιγουμε σε διαφανη μεμβρανη και την τοποθετουμε στο ψυγειο για 1 ωρα. Την αφηνουμε για 30 λεπτα να ζεσταθει σε θερμοκρασια δωματιου και τη δουλευουμε σε ελαφρα αλευρωμενη επιφανεια. Την ανοιγουμε με τον πλαστη μεχρι να φτασει σε παχος το 1/2 και τη στρωνουμε σε μακροστενο πυριμαχο ταψι, ωστε να καλυψουμε τα πλαινα του τοιχωματα, αλλα και να περισσευει λιγο απ' εξω.
Τρυπαμε τη ζυμη σε πολλες μεριες με ενα πιρουνι και την ψηνουμε για 30 λεπτα στους 180 βαθμους. Κοβουμε με ενα μαχαιρι την περισσευουμενη ζυμη, ετσι ωστε η ταρτα να τελειωνει στο χειλος του πυριμαχου σκευους.
Ετοιμαζουμε τη γεμιση: φτιαχνουμε μπεσαμελ με το βουτυρο, το αλευρι και το γαλα, ωστε να γινει μετριας υφης (ουτε αραιη, ουτε πολυ πυκνη). Ανακατευουμε καλα και οταν γινει λεια, προσθετουμε το τυρι και το 1/3 της ποσοτητας των ψημενων λαχανικων, ψιλοκομμενων. Οταν κρυωσει λιγο η μπεσαμελ, προσθετουμε τους κροκους των 6 αυγων χτυπημενους.
Παραλληλα, χτυπαμε τα 6 ασπραδια με το μιξερ, μεχρι να ετοιμασουμε μαρεγκα. Με απαλες κινησεις, αναμιγνυουμε τη μαρεγκα στην μπεσαμελ και αδειαζουμε το μειγμα αυτο μεσα στην ταρτα. Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 15 λεπτα. Κατοπιν, χαμηλωνουμε τη θερμοκρασια στους 160 βαθμους και συνεχιζουμε το ψησιμο για 15 λεπτα ακομη.
Στο μεταξυ, βγαζουμε απο το βαζακι τους τα υπολοιπα ψητα λαχανικα και τα αλειφουμε με το αυγο που εχει απομεινει, χτυπημενο. Βγαζουμε πολυ γρηγορα το ταψι απο το φουρνο και τοποθετουμε στην επιφανεια της ταρτας τα αλειμμενα με αυγο λαχανικα. Ξαναβαζουμε γρηγορα την ταρτα στο φουρνο, ανεβαζουμε τη θερμοκρασια στους 220 βαθμους και ψηνουμε για 10 ακομη λεπτα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου