Σκορδαλια με πατατες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για σκορδαλια με πατατες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
χυμόαπο 1 λεμονι
1φλιτζάνι ελαιολαδο
5σκελίδες σκορδο, αναλογα με το ποσο πικαντικη θελουμε τη σκορδαλια
400γρ. πατάτες
50γρ. ελιές καλαμών
αλάτι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενουμε καλα τις πατατες και τις βραζουμε με τη φλουδα τους σε αλατισμενο νερο για 40 λεπτα. Τις στραγγιζουμε, τις ξεφλουδιζουμε και τις κανουμε πουρε. Περναμε τον πουρε απο σιτα για να αποκτησει βελουδινη οψη και υφη.
Ξεφλουδιζουμε το σκορδο και το λιωνουμε. Το ριχνουμε στον πουρε μαζι με το ελαιολαδο, το χυμο του λεμονιου και λιγο αλατι, αναλογα με τις προτιμησεις μας. Ανακατευουμε καλα. Για ακομη πιο πικαντικη γευση, προσθετουμε εξτρα αλατι και ελαιολαδο και ανακατευουμε και παλι.
Σερβιρουμε τη σκορδαλια συνοδευοντας, αν θελουμε, με ελιες.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου