Αυγα με σπαραγγια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για αυγα με σπαραγγια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
36 σπαράγγια
2 αυγα και 4 κροκοι
1⁄2 λεμονι
λευκό ξηρό κρασί
60γρ. βουτυρο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριστε τα σπαραγγια αφαιρωντας το ασπρο μερος. Βαλτε τα σε μια χυτρα με αλατισμενο νερο. Σκεπαστε με το καπακι και ζεματιστε τα ( 15' περιπου, σε μετρια φωτια)
Στραγγιστε τα και κοψτε τα στη μεση, σε ισα μερη. Βαλτε τα δυο αυγα να βρασουν γαι 7 λεπτα.
Ετοιμαστε μια σαλτσα ολαντεζ, χτυπωντας με συρμα τους τεσσερις κροκους σε μπεν μαρι, σε πολυ χαμηλη φωτια. Χτυπωντας συνεχως, προσθεστε λιγο αλατι και ενα ποτηρι κρασι. αδειαστε τη σαλτσα σ΄ενα μπολ.
Προσθεστε το λιωμενο βουτυρο και το χυμο του λεμονιου. Τοποθετηστε τα σπαραγγια στα πιατα, περιχυστε τα με τη σαλτσα και γαρνιρετε με σφιχτα αυγα κομμενα σε φετες

Σημειωση : Αν σας αρεσουν οι σπανιες γευσεις, για βραστα λαχανικα, ψαρια και καβουρια. Βραστε 3 αυγα για 7' , ξεφλουδιστε τα και χωριστε τ' ασπραδια απο τους κροκους. βαλτε τους κροκους στο μιξερ με 4-5 αντσουγιες, μιση σκελιδα σκορδο και λιγο σιναπι. Ανακατωστε τα καλα προσθετοντας κι ενα ποτηρι λαδι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου