Σπαγγετι καρμποναρα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για σπαγγετι καρμποναρα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Ζυμαρικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
3 κρόκοι
350γρ. σπαγγέτι
80γρ. μπεικον σε ρολο
πεκορινο τριμμενο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βραστε τα σπαγγετι σε μια χυτρα με αφθονο αλατισμενο νερο.
Στο μεταξυ κοψτε το μπεικον σε κυβους και βαλτε το να ροδισει σ' ενα τηγανακι με λιγο νερο (ενδεικνυται περισσοτερο απ΄το λαδι, γιατι το χοιρινο βγαζει αρκετο λιπος).
Χτυπηστε τους κροκους σ΄ενα μπολ και προσθεστε το τριμμενο πεκορινο ( η αλλο ειδος τυριου) και το μπεικον.
Στραγγιστε τα σπαγγετι και αδειαστε τα σε μπολ. Ανακατωστε τα καλα με το μειγμα των αυγων. Μοιραστε τα στα πιατα και πασπαλιστε με φρεσκοτριμμενο μαυροπιπερο.
Σερβιρονται πολυ ζεστα.
Βαλτε στο τραπεζι ενα φλιτζανι με τριμμενο πεκορινο, για οσους θελουν επιπλεον τυρι στο πιατο τους.

Αντι του Μπεικον μπορειτε να χρησιμοποιησετε γκουαντσαλε. Με αυτη την ονομασια στο Λατσιο και σε αλλες περιοχες της κεντρικης Ιταλιας, εννοουν ενα Μπεικον χοιρινο με αλατι, πιπερι και (συχνα) πιπεριτσα καυτερη. Ειναι το βασικο υλικο για την καρμποναρα και τα ζυμαρικα αλ αματριτσιανα



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου