Λουκουβεσμου

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για λουκουβεσμου


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό κολοκυθάκια
1κιλό πατάτες
2σκελίδες σκορδο
1 κόκκινη πιπεριά
λίγομαιντανο
1 ντοματα για τη σαλτσα
πιπέρι
ελαιολαδο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Που σημαινει πλεχτο σκορδο!

Κοβουμε τα κολοκυθακια και τις πατατες σε φετες και τα τοποθετουμε σε ενα ταψι. Η αναλογια τους ειναι 3:1, δηλαδη στα 3 μερη κολοκυθι, ενα μερος πατατας.

Πασπαλιζουμε το ταψι με τριμμενο μαιντανο και πανω του βαζουμε την πιπερια κομμενη σε φετες. Προσθετουμε αλατι και πιπερι και τις 2 σκελιδες σκορδου ψιλοκομμενες. Περιχυνουμε το ταψι με ελαιολαδο, τοσο ωστε να παει παντου. Το «σιαζουμε» κουνωντας το λιγακι και το αλευρωνουμε με την βοηθεια μιας τρυπητης κουταλας. Το ψηνουμε στο φουρνο για 1 ωρα περιπου στους 180 βαθμους Κελσιου.

Στο μεταξυ ετοιμαζουμε την σαλτσα. Τριβουμε την ντοματα και την τοποθετουμε μαζι με λιγο νερακι στο τηγανι. Αλατιζουμε, την αφηνουμε να παρει μια βραση και στο τελος προσθετουμε και λιγο λαδακι. Αφηνουμε την σαλτσα στην φωτια για λιγα λεπτα ακομη για να δεσει.

Οταν εχει περασει η ωρα ψησιματος, περιχυνουμε το ταψι με την σαλτσα, ετσι ωστε να σκεπαστει ομοιομορφα το φαγητο. Ψηνουμε στους 180 βαθμους Κελσιου για 20 λεπτα ακομη. Τελος δυναμωνουμε το φουρνο μας στους 200 βαθμους και αφηνουμε το φαγητο αλλα 10 λεπτα.

Σερβιρουμε σε ρηχο πιατο, αφηνουμε το Λουκουβεσμου να κρυωσει και δοκιμαζουμε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου