Ριζοτο λαχανικων

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ριζοτο λαχανικων


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 κόκκινη πιπεριά
1 κιτρινη πιπερια
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κολοκύθι
50γραμ. σπορους καλαμποκιου
4 μανιταρια champignon
250γραμ. ρυζι arborio
1 κανατα νερο
100ml ζωμό λαχανικών
σπορέλαιο
πιπέρι
λίγομαιντανο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε πρωτο σταδιο ετοιμαζουμε το ρυζι. Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι. Το τσιγαριζουμε ελαφρως, σε ενα τηγανι με λιγο λαδι. Επειτα ριχνουμε το ρυζι και το αφηνουμε μεχρι να γινει καπως διαφανες, οπως λενε και οι μαγειρες. Στη συνεχεια ριχνουμε λιγο νερο για να μισοβρασει. Περιμενουμε να φουσκωσει και να πιει το νερακι, γυρω στα τρια λεπτα και μετα το σβηνουμε.

Στο μεταξυ ετοιμαζουμε τα λαχανικα. Τα κοβουμε σε πολυ λεπτες φετες. Τα σοταρουμε σε ενα δευτερο τηγανι με ηλιελαιο. Αλατοπιπερωνουμε και στο τελος προσθετουμε το καλαμποκι. Τα αφηνουμε 2-3 λεπτα ανακατευοντας και τα σβηνουμε με το ζωμο λαχανικων. Τα ανακατευουμε κουνωντας το τηγανι και προσθετουμε το ρυζι και νερο, οσο να τα σκεπαζει. Τα αφηνουμε στη φωτια για 7-10 λεπτα για να βρασει το ρυζι και να τραβηξει τα υγρα του. Ψιλοκοβουμε λιγο μαιντανο και πουδραρουμε το τηγανι. Αποσυρουμε απο την φωτια, το αφηνουμε να κρυωσει και σερβιρουμε. Αν θελουμε μπορουμε να φτιαξουμε στο πιατο μια μπορντουρα απο παπρικα και μαιντανο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου