Αγκιναρες αλα πολιτα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για αγκιναρες αλα πολιτα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Λαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
7 καρδουλες, αγκιναρας
1 κρεμμύδι ξερό
50γραμ. αρακά
3 καροτα
3μικρές πατάτες
3 κρεμμυδακια φρεσκα
1 κουταλα αλευρι
πιπέρι
ελαιολαδο
λίγοάνηθο
1 κανατα νερο
χυμόενος λεμονιου

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αρχικα ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια. Στη συνεχεια κοβουμε τα καροτα σε ροδελες και τις πατατες σε κυβους.

Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε το ξερο κρεμμυδι στο ελαιολαδο. Επειτα ριχνουμε τα καροτα, τις πατατες, το φρεσκο κρεμμυδακι, τον ανηθο και περιμενουμε λιγακι να τσιγαριστουν ολα μαζι. Αλατοπιπερωνουμε και προσθετουμε το νερο, τον χυμο του λεμονιου και μια κουταλα αλευρι για να δεσει η σαλτσα. Ανακατευουμε και τα αφηνουμε στην φωτια, μεχρι να βρασουν οι πατατες και το καροτο, περιπου 15 λεπτα.

Προς το τελος βαζουμε και τις αγκιναρες (εφοσον δεν ειναι φρεσκες). Αφηνουμε την κατσαρολα ανοιχτη μεχρι αν χυλωσει το φαγητο, περιπου 5 λεπτα.

Σερβιρουμε σε βαθυ πιατο και πασπαλιζουμε με ανηθο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου