Πικαντικα αρνισια παιδακια με κυδωνια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πικαντικα αρνισια παιδακια με κυδωνια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2κουτ. της σούπας ελαιολαδο
1κιλό παιδακια, σε κομματια με 3 παιδακια το καθενα
για τα πικαντικα παιδακια
1⁄4φλιτζανιού ζαχαρη
1κουτ. του γλυκού κοπανισμενους σπορους κολιανδρου
2⁄3φλιτζανιού λευκο, ξηρο κρασι
1κουτ. του γλυκού κυνινο σκονη
1σκελίδα σκορδο λιωμενη
60γρ βουτυρο
2κουτ. της σούπας ελαιολαδο
6μέτρια κυδωνια, περιπου 2 κιλα συνολικα
1κουτ. της σούπας μέλι
2κουτ. του γλυκού κυμινο σκονη
1⁄2κουτ. του γλυκού κολιανδρο σκονη
1⁄2κουτ. του γλυκού μπαχαρι σκονη
1⁄4κου. του γλυκου πιπέρι καγιέν

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Eτοιμαζουμε τα πικαντικα παιδακια. Αναμιγνυουμε σε ενα μπολ 1 κουτ. της σουπας απο το λαδι με τα μπαχαρικα και το μελι. Αλειφουμε με ενα πινελο τα παιδακια με το μειγμα αυτο, τα τοποθετουμε σε ενα μπολ, το σκεπαζουμε και το αφηνουμε στο ψυγειο για ολη τη νυχτα.
Την επομενη μερα, καθαριζουμε τα κυδωνια και κοβουμε το καθενα σε 8 κομματια. Αφαιρουμε τους πυρηνες και τα κουκουτσια.
Σε ενα μεγαλο και ρηχο ταψακι, ζεσταινουμε σε μετριο φουρνο το λαδι, το βουτυρο, το σκορδο και τα μπαχαρικα και ανακατευουμε καλα για 2 λεπτα. Προσθετουμε τα κυδωνια και ψηνουμε για 5 λεπτα, ανακατευουντας συχνα. Προσθετουμε το κρασι και τη ζαχαρη. Συνεχιζουμε το ψησιμο για 45 λεπτα, μεχρι τα κυδωνια να μαλακωσουν και να ροδισουν.
Στο μεταξυ, ζεσταινουμε το υπολοιπο λαδι σε ενα τηγανι και τηγανιζουμε τα παιδακια για 15 λεπτα, μεχρι να ροδισουν καλα απο ολες τις μεριες.
Τοποθετουμε τα παιδακια πανω απο τα κυδωνια στο ταψι και συνεχιζουμε το ψησιμο για 15 λεπτα, μεχρι να μαλακωσουν καλα. Σερβιρουμε αμεσως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου