Κατσικακι στο φουρνο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κατσικακι στο φουρνο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2σκελίδες σκορδο
χυμό2 λεμονιων
200ml ελαιολαδο
1κιλό πατάτες
1κιλό κατσικι (το ψαχνο)
4κουτ. ριγανη
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ
Κοβουμε το ψαχνο σε μπουκιτσες (μεγεθος καρυδιου) και το πλενουμε, το σουρωνουμε και το στεγνωνουμε. Καθαριζουμε και ψιλοκοβουμε το σκορδο. Προσθετουμε ριγανη, λαδι και το χυμο λεμονιου. Ανακατευουμε τις μπουκιτσες με το παραπανω μειγμα και αλατοπιπερωνουμε.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Καθαριζουμε τις πατατες, τις κοβουμε σε φετες και τις αφηνουμε σε νερο.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Τοποθετουμε το κρεας σε ενα ταψι, σουρωνουμε τις πατατες, τις στεγνωνουμε και τις μαριναρουμε στη σαλτσα του κρεατος (το μειγμα με τα λαχανικα). Ανακατευουμε τις πατατες με το κρεας και φουρνιζουμε σε ζεστο φουρνο στους 170 βαθμους για 1 ωρα. Μετα απο μιση ωρα ψησιματος γυριζουμε το κατσικακι και τις πατατες. Ξεφουρνιζουμε και σερβιρουμε αμεσως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου