Ζυγουρι στη γαστρα (ναουσα)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ζυγουρι στη γαστρα (ναουσα)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2κιλά ζυγουρι (με κοκκαλο)
1⁄2κούπα ελαιολαδο
3μεγάλες ώριμες ντομάτες
2μεγάλα κρεμμυδια
2 πράσινες πιπεριές
2 μανιταρια φρεσκα ( προαιρετικα)
μαιντανο
αλατι - πιπερι - μπαχαρι σε κοκκους

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βραζουμε το ζυγουρι για 10 λεπτα στη κατσαρολα και πεταμε το νερο. Ξεφλουδιζουμε τις ντοματες, βγαζουμε τους σπορους και τις κοβουμε σε κυβους. Καθαριζουμε τα κρεμμυδια και τα κοβουμε σε φετες. Κοβουμε σε ροδελες τις πιπεριες και τα μανιταρια σε φετες.

Βαζουμε ολα τα παραπανω υλικα στη γαστρα ριχνουμε το αλατι, το πιπερι και το μπαχαρι. Προσθετουμε ελαχιστο νερο (περιπου 1/2 της κουπας) και περιχυνουμε ολα τα υλικα με το λαδι.

Ψηνουμε σε μετριο φουρνο στους 180 με 200 βαθμους περιπου για 2 ωρες. Κατα την διαρκεια του ψησιματος ελεγχουμε το φαγητο, μπορει να χρειαστει να προσθεσουμε λιγο νερο η να το ψησουμε λιγο παραπανω. Τελος περιπου 10 λεπτα πριν τελειωσει το ψησιμο ριχνουμε το μαιντανο.

Το φαγητο μπορουμε να το γαρνιρουμε με τηγανιτες πατατες η πατατες φουρνου, με πιλαφι η ζυμαρικα.

Απο τις παραδοσιακες συνταγες οπως τις κανουμε στην Ναουσα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου