Εξοχικο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για εξοχικο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2κιλό σε κυβους αρνακι
1⁄2κιλό φυλλα κρουστας
350γρ. τριμμενο κεφαλοτυρι
3σκελίδες σκορδο ( απαραιτητο ........)
1 ψιλοκομμενο κρεμμυδι
200γρ. κατεψυγμενος αρακας
2κουτ. ψιλοκομμενος μαιντανος
1 λεμονι χυμος λεμονιου
100γρ. ελαιολαδο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε και στεγνωνετε το κρεας.
Σε κατσαρολα ζεσταινετε 5 κουτ απο το ελαιολαδο και τηγανιζετε το κρεας, να ροδισει καλα απ' ολες τις πλευρες.
Προσθετετε το σκορδο, το κρεμμυδι και το μαιντανο και ανακατευετε για 2-3 λεπτα.
Προσθετετε τον αρακα και το λεμονι και 1 φλιτζανι ζεστο νερο.
Σιγοβραζετε για 15-20 λεπτα, να μεινει μονο με τη σαλτσα του και να μαλακωσει το κρεας.
Απλωνετε τα φυλλα κρουστας σε ελαφρα αλευρωμενη επιφανεια και τα χωριζετε ανα τεσσερα, τα λαφωνετε και τα κοβετε σε τετραγωνα κομματια. Παιρνετε τεσσερα - τεσσερα και βαζετε στο κεντρο 1-2 κουτ απο τη γεμιση και 1 κουτ κεφαλοτυρι.
Διπλωνετε σε φακελο και βαζετε σε βουτυρωμενο ταψακι.
Αλειφετε με το υπολοιπο λαδι και ψηνετε στον φουρνο, σκεπασμενα με αλουμινοχαρτο για 1/2 ωρα.
Ξεσκεπαζετε και ψηνετε ακομα για 20-25 λεπτα, να ροδοκοκκινησουν.
Βαζετε σε πιατελα, γαρνιρετε με φυλλαρακι μαιντανου και σερβιρετε με τζατζικι και πατατουλες φουρνου η τηγανιτες.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου